fredag den 23. april 2010

Bogota, d.23.04.2010

Uge update

Vi har haft super travlt, kalenderen har været booket med møde på møde, og kulturelle indslag.

Holdte møde med Coca Cola og Fundacion Seré for at se om de var villige til at sponsorere dele af projektet. Det tog sin tid at få adgang til bygningen og vi skulle både aflevere pas og have numre fra Coca cola for at få lov til at træde ind i ”The world of coca cola” . Det hele var rødt og fyldt af reklamer som i nok kan forestille jer… men man fk ikke mere lyst til at drikke Coca cola af den grund. De var desværre ikke så interesseret i projektet ”dans er godt, men vores politik…..” Vi har hørt det hele før, men de var 1 af 10, vi forsætter bare!!

Catalina har haft travlt med at skaffe andre sponsorer, da projektet er blevet udvidet til at vi også skal optræde sammen med indianergruppe fra Choco, og de også skal tjene til mad og bolig. Vi har fundet en kompetent pige til at lave lyd og evt linoleum gulv som v ikan tage med ud til forestillingerne, hvis alt går som planlagt i dag.

I går havde vi et lidt større kulturelt forretningsmæssigt sammenstød. Efter at vi fik tilskud fra statens kunstråd, har vi selvfølgelig fortalt vores samarbejdspartnere i Colombia at vi har fået indækket vores transport og leveomkostninger imens vi laver projektet og derfor kan arbejde på frivillig basis, fordi at det er vigtigt for os at børn får mulighed for at deltage i projektet. En af organisationerne troede så at det betød at vi villle give dem 10.000 kr til deres transport omkostninger og del af projektet. Hvilket vi så måtte skuffe dem og sige at vi kun kan sørge for vores egen del. Så der opstår hele tiden misforståelser og ændringer i projektet selvom vi har arbejdet længe på det.

Mandag er vores første forestilling. Vi har fået lov til at låne Teatro Rafael Pombo og har inviteret institutionen ”Ponte en mi lugar”. Det er den organisation hvor vi først boede og hvor Elkin nu bor gratis. Det er vigtigt for os at vise dem at vi værdsætter deres gæstfrihed og det bliver spændende at arbejde med så forskellige børn. De er mellem 4-14 år, og er alle udsatte børn, hvis forældre er prostituerede eller narkomaner og derfor kommer de i institutionen hvor de får lov til at tage forskellige klasser, lege og være børn.

Det mest opløftende denne uge har været at få lov til at danse. Der er en festival for moderne dans på universiteter i denne uge, og i den anledning havde de inviteret til gratis workshop onsdag og tors, 3 timer dagligt. Det var med en ung nyuddannet fyr, Tarak Halaby, som har gået på P.A.R.T.S, og nu var i Colombia for at deltage i festivalen. Super dejligt at få rørt kroppen og ikke selv skulle bestemme hvad der skal laves eller hvordan.

Vi har endelig har tid til at se nogle af vores venner, det er som om vi ikke har været væk, og det er dejligt at man har sådan et stort netværk i en by som er så stor og overvældende til tider. Ikke mindst fordi det er noget som er stabilt, i et eller så hektisk hverdag.

Pablo var på besøg, og vi lavede Bibbi og Bob figurer i en form for cernit, til brug i forestilingen. Vi har fire forskellige udgaver, og de er så fine!

Lige nu sidder vi i vores hjem og opdaterer hjemmesiden og bloggen og har derefter 2 møder og træning inden weekenden. Vi skal nok prøve at holde lidt fri, nyde solen, colombiansk kaffe og selskabet med venner på landet inden vi transformerer os til Bibbi og Bob på dagsbasis i næste uge.

1 kommentar:

  1. Det lyder til at I får gang i forestillingen, omend det er op ad bakke ind imellem. I må lære en masse og få en stor indsigt i menneskers forskellige livsvilkår.
    På Helenelyst er der ved at være tomt, jeg mangler bare at flytte en lille sjat i skuret. Og skinnende rent er der. Lone hjalp med at pakke det sidste fredag. Brian og Rene, som er nogle gæve flyttemænd tog sig af møbler og 60 flyttekasser. Det lille hus i Laven er ved at revne af ting, men det er stadig dejligt. Helle hjalp med rengøring i dag. Søren hentede seks kasser med jumbobøger. Hanne, Lone og Michael hjalp med flytning af en del kasser med Helene-og-Lea-ting. Vi stablede det hele op på dit værelse, Helene. Bare så du er forberedt, når du engang vender snuden hjem. Der venter et større sorteringsarbejde. Kasserne er ikke fyldt op (vi skulle jo kunne bære dem op på 3. sal), så det ser nok værre ud end det er. Der er nok en del, der skal bæres ned igen, men det ser vi .....
    Onsdag morgen tager jeg flyet til København, derefter til Washington, og derfra til Raleigh, hvor Ove henter mig. Så kører vi op i bjergene, og efter nogle dage hjem til Ove og så ud til kysten. Jeg skal nok læse min mail, når det er muligt.
    Held og lykke til jer.
    Krammer fra Marienne

    SvarSlet