lørdag den 22. maj 2010

Bogota, d.15-20.05.2010

Så kommer et af de længere indslag.

Lørdag havde Bibbi, Bob og Elkin forestilling på universitetet la Javeriana. Det var for en gruppe børn i alderen 5-6 år. Der var ikke så mange, kun ca 12 stk. Forestillingen startede godt ud, men efter de første 2 dansetrin gik Bibbis knæ af led, og vi måtte sætte det på plads, før vi kunne flytte hende ind i et rum ved siden af. Bob og Elkin tog i stedet børnene med på en rejse ind i dansens verden, hvor de fandt både sommerfugle og levende træer.

Vi var ude og spise frokost med Roy, som under den lækre kinesiske middag fik en god diskusion om colombiansk politik med Elkin.

Bob og Elkin fik i løbet af lørdag aften ændret fortællingen, så den søndag kunne gennemføres uden Bibbi. Forestillingen søndag var i samarbejde med asosiacion periferia. Vi transporterede hele “Danza para niños” gruppen til en lille by kaldt Sibate, 1 time uden for Bogota. Centeret hvor vi oprtådte var som en fin 4-længet gård i mexikansk stil, med en smuk blomsterhave og springvand i midten. Selvom Bob briller gik i stykker under forestillingen, og var anledning i flere latterudbrud fra Bibbi på sidelinjen, var både børnene og “Danza para niños” gruppen tilfredse.

Mandag blev indledt med amerikanske pandekager og fantastisk frugtsalat. Det var både helligdag og Elkins fødselsdag. Vi tog på et kunstloppemarkede i det nordlige Bogota. Det var super fint at gå rundt og opleve de mange forskellige kunstnere vise deres kunstværker frem. Elkin valgte en fødselsdagskage, med chokolade, chokolade og chokolade overtræk. Utroligt at man kan blive så mæt af et lille stykke kage. Om aftenen var det for en gang skyld Elkin, som bestemte hvad vi skulle se i biografen, valget faldt, ikke overraskende, på “Titans” - hvilket skuffede Helene i den grad, da Mads Mikkelsen dukkede op med en spansk stemme... Helt forkert! Men på trods af den skuffende start var det nu en helt okay film, og en dejlig dag sluttede med højt humør.

Tirsdag var “El dia internacional de los museos”, og “Danza para niños”, denne gang fuldtallig igen, flyttede ind på Museo del Oro, hvor vi sammen med en gruppe indianer sørgede for underholdning om formiddagen. Det var spændende at se traditionel stammedans, med deres farvestrålende kostumer og perlekranse. Blandt de mange tilskuere var en skoleklasse, et center for udsatte børn, museets almindelige besøgende og fem journalister med hver deres videokamera. Bibbi og Bob blev modtaget af glade børn og spændte voksne. Børnene skruede bare op for charmen da workshoppen startede, og pædagogerne kunne næsten ikke få børnene med hjem igen da den var forbi. Det var en meget positiv og givende oplevelse!

Vi tager del i en workshop i release/cunningham med en engelsk koreograf. Så vi har endelig haft et par timer hvor vi kun skulle tænke på at være til stede i dansen, uden at tage stilling til om nogle trin ville være bedere hvis de blev ændret, bare en smule. Bare danse, nyde at danse som læren dikterede. Det er virkelig fantastisk at tage klasser igen!!

To gode ting er kommet i hus idag. Først havde vi møde med det danske konsulat, som har hyret os til en forestilling til ære for H. C. Andersen d. 24./25. Juni. Det bliver sjovt og udfordrende at, skulle representere Danmark. Den anden gode nyhed er, at vi har fået kontakt til den tysk/colombianske organisation “Horisonte”. De har hjulpet os med at arrangere en tur til Amazonas, hvor vi er blevet inviteret til at bo hos en indianerstamme langt ude i junglen. Ikke nok med at vi skal bo der, vi har fået tilladelse til at arbejde med dem, observere dem, leve med dem, filme dem og tage dem med ind i Bibbi og Bob’s verden. Vi tager “Danza para niños” med ud i junglen og fortsætter arbejdet med børn af indianerstammen Tikuna. Det bliver en fantastisk oplevelse, og på mandag har skal vi igen mødes med Horisonte og snakke om de praktiske detaljer ved rejsen. Vi har allerede købt billige flybilletter og skal være væk fra d.27-31. Maj.

Imorgen prøver jeg igen lykke til yoga, som indtil videre har været aflyst 4 ud af 5 gange. 6. gang er lykkens gang!

1 kommentar:

  1. Hej I gæve piger
    I får da prøvet lidt af hvert. Lave en forestilling med tre medvirkende om til en med to plus en på sidelinjen, det er da ikke så nem en opgave. Godt, at Mette er på benene igen. Hvor jeg glæder mig til at høre om jeres tur til regnskoven. I sparer ikke på kræfterne. Og forestilling på den danske ambassade. Spændende.
    Her går vi bare og støver lidt af, luger i haven, bander over dræbersneglene og studerer kontoudtog fra banken. Det er da godt, at I foretager jeg noget fornugtigt.
    God tur til Amazonas.
    Krammer fra Marianne

    SvarSlet